De bak met brassicas (kool en raap zeg maar) wordt nogal overheerst door de kolen (dat spreekwoord is er niet voor niets). Broccoli, bloemkool en spitskool staan helaas te dicht op elkaar. Als je die stekkies koopt kun je je bijna niet voorstellen dat ze zo groot worden. Lesje voor vogend jaar!
Maar ook de bieten en de pastinaken beginnen aardig aan te trekken.
De erwten en snijbonen die niet door de muizen zijn opgevreten (vooral capucijners zijn favoriet) bloeien sinds een paar dagen. Ze zijn nu ongeveer een meter hoog.
De plek die ik er eerst voor bedacht had bleek ongeschikt want zeer populair bij de muizen. Volgend jaar moet ik daar een constructie verzinnen met gaas om onze kleine vrindjes bij de capucijners weg te houden.
Deze bak staat vol met courgettes (gele en groene variant). Ik had ook graag aubergines geteeld maar het lukt me slecht om die op te kweken vanaf zaad. Bij de Welkoop kost zo'n plantje 3,50 euro; da's me iets te gortig.
Volgend jaar maar eens op tijd beginnen met zaaien (februari) en dan in de kas opkweken.
De sla gaat ook als de brandweer. Daar valt al niet meer tegen op te eten. De kunst is wel om tijdig nieuwe te planten zodat je een continu aanbod hebt tot ver in de herfst. We hebben nu twee soorten rucola, eikenblad sla en andijvie.
Dan de piepers. De "Parel" is een vroege aardappel die niet heel lang te bewaren is maar al wel vroeg in het seizoen te oogsten. Op een andere plek staat de "Surprise" die juist wat later ("laatrijpend") is en ook langer te bewaren (hopelijk tot in de winter). Hier een foto van de Pareltjes. Gerrit ligt helaas ietsje voor maar ik ga hem nog inhalen!
Tot slot nog de bak met uien, wortelen en radijsjes. Dit was ook effe een leermomentje want die hebben we veel te dicht gezaaid. Moeten we volgend jaar ook op letten. Niet te dicht zaaien en op tijd uitdunnen. 1600 wortels op 1 richeltje lijkt toch wat veel van het goede.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten